Wat doet een evenementenbeveiliger?

Wat doet een evenementenbeveiliger? Groningen

Beveiligen op evenementen en speciale gebeurtenissen.

 

Wat doet een evenementenbeveiliger? 

Een beveiliger op evenementen of festivals bewaakt de veiligheid van de bezoekers en het aanwezige personeel. Op deze manier heeft iedereen plezier van het evenement. Een beveiliger zorgt ervoor dat er aan de eisen van de gemeente wordt voldaan. Elk evenement of festival is ook verschillend en brengt zijn eigen risico's mee. 

De taken van een beveiliger zijn afhankelijk het evenement en de eisen van de gemeente. Per situatie wordt een risico-inschatting gedaan om te bekijken welke maatregelen nodig zijn. 

 

Het takenpakket van een evenementenbeveiliger 

Het takenpakket van een evenementenbeveiliger is zeer divers. Er zijn verschillende taken voor een evenementenbeveiliger. 

 

Toegangscontrole van bezoekers 

Elk evenement heeft voorwaarden voor bezoekers om het terrein te betreden. Tijdens de toegangscontrole controleert de beveiliger of hier aan wordt voldaan. Denk aan de controle van het gekochte toegangskaartje, maar natuurlijk ook om te voorkomen dat men drugs of wapens meeneemt naar binnen. 

 

Surveilleren 

Een evenementenbeveiliger stelt zichzelf strategisch op. Zo houdt hij overzicht over het terrein en kan ook preventief ingrijpen. Bezoekers die zich misdragen of overlast veroorzaken, worden aangesproken of van het terrein verwijderd. Daarnaast treed een beveiliger ook preventief op. Met goed surveilleren detecteert de beveiliger problemen tijdig en treed actief op. 

 

Hulpverlening 

Tijdens evenementen komt het soms voor dat de veiligheid of gezondheid van bezoekers of medewerkers in het geding komt. Een beveiliger speelt hier ook een actieve rol in. Hij kan EHBO verlenen of doorverwijzen naar de spoedeisende hulp. Hij ondersteunt de hulpdiensten. 

 

Crowd controle 

Een evenement met weinig bezoekers is natuurlijk minder geslaagd. Maar zoveel mensen brengen ook risico's met zich mee. Een evenementenbeveiliger zorgt ervoor dat bezoekers niet worden verdrukt en zich veilig bewegen over het terrein. Bezoekers worden verspreid over het terrein.

 

Veiligheid met een glimlach

Uiteraard wil een beveiliger dat iedereen het naar zijn zin heeft op het evenement. Daarom leveren wij altijd evenementenbeveiligers die oog hebben voor de sfeer. Ook tijdens evenementen willen wij dat beveiligers niet worden gezien als vijanden. 

 

Meer informatie over evenementenbeveiliging? 

Wilt u graag meer informatie over de taken van een evenementenbeveiliger of graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 

 

Event beveiliging Groningen

Diensten pakket: