Wat doet een horeca beveiliger?

Horeca Beveiliging Groningen

Wat zijn de werkzaamheden van een gastheer/portier?

 

Wat is horeca beveiliging?

In principe is hier een simpel antwoord op te geven. Horeca beveiliging is de beveiliging van een horecagelegenheid, zoals cafés. Elke horecagelegenheid heeft zijn eigen uitdagingen en zo ook op het gebied van veiligheid. Denk eens aan dronken bezoekers in een café. Zowel de gasten, als de werknemers kunnen overlast ervaren in deze situaties. Geweldig, intimidatie en ander ongewenst gedrag is eerder regelmaat, dan uitzonder in de horeca. Als werkgever/ondernemer wilt u zowel voor uw gasten, als uw medewerkers een veilige situatie creëren. Door de inzet van horeca beveiliger kunt u deze veiligheid garanderen.
 

Is een horeca beveiliger verplicht?

In principe is een beveiliger in de horeca niet verplicht, maar vaak wel gewenst. Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers en gasten. Alleen wanneer de omstandigheden in het verleden onveilig zijn geweest, kan u worden verplicht een horeca beveiliger in dienst te nemen.
 

Welke werkzaamheden voert de horeca beveiliger uit?

De horeca beveiliger waarborgt de veiligheid van de gasten en werknemers. De horeca beveiliger staat ook wel bekend als portier of uitsmijter. Hij bepaalt welke gasten mogen blijven in de horeca gelegenheid, maar houdt ook toezicht of de gasten zich houden aan de huisregels. Uiteraard handelt een beveiliger altijd accuraat en schakelt eventueel wanneer nodig politie in.
 
Naast deze werkzaamheden is de beveiliger in de horeca ook een visitekaartje voor klanten. De portier is het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Een klantvriendelijke en servicegerichte houding is zeker een vereiste. Daarom zien beveiligers in de horeca er altijd representatief uit en zullen elke gast met een glimlach verwelkomen.
 

Aan welke eisen moet een horeca beveiliger voldoen?

Elke horeca beveiliger wordt eerst  gescreend door politie. Mocht hij recentelijk zijn veroordeeld voor een misdrijf, dan zal hij ook zeker niet aan de slag kunnen. Uiteraard moet elke beveiliger beschikken over een diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker of het diploma Horecaportier.
 

Hoe voldoe je als horeca ondernemer aan de wet voor een horeca portier?

Als horeca ondernemer kun je een beperkte vergunning aanvragen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. U moet hierin aangeven dat u een eigen beveiligingsdienst in dienst neem en hoe zij te werk gaan, maar ook hoe u deze beveiligers aanstuurt. U bent dan volledig verantwoordelijk voor alle beveiligers en het naleven van de wet. Naast deze optie voor u, kunt u ook samen met mede horeca ondernemers een stichting opzetten en vanuit daar samenwerken.

Het kan ook anders! Wanneer u een horeca beveiliger inhuurt via een particulier bedrijf, zoals Vasse beveiliging heeft u deze verantwoordelijkheid niet.
 

Een horeca beveiliger inhuren via Vasse beveiliging

Door een beveiliger in te huren via Vasse beveiliging zijn alle risico's afdekt. U bent niet eindverantwoordelijk en geniet van alle vrijheid met de garantie dat uw gasten en medewerkers veilig zijn. Neem nu contact op voor meer informatie.

Diensten pakket: